Alles is 1.

Verbeelding en recensie van Universele Spiritualiteit van Willem Glaudemans.

Universele Spiritualiteit, het nieuwste boek van Willem Glaudemans, is een bijzonder boekje. Het is roman noch studieboek. Er lijkt bewust geen kop en staart aan te zitten, of de lezer mee te willen nemen naar een conclusie of slot. Het pretendeert de lezer niets te onderwijzen in klassieke zin, maar presenteert op subtiele wijze en losjes geclusterd allerlei wijsheden in de vorm van korte tekstjes die in de richting van een zekere toekomst wijzen.

Het is een ander boek dan we van Glaudemans gewend zijn. Aan de hand van het brede concept ‘universele spiritualiteit’, schets Willem hoe een nieuwe wereld eruit zou kunnen zien. Niet door te doceren maar door allerlei spirituele wijsheden te presenteren en die voor zichzelf te laten spreken.

Het boekje is eigenlijk een verzameling soetra’s: korte wijsheden zoals we die ook kennen van Eckhart Tolle, die zijn bestsellers in deze vorm fijn samenvatte.
Naast vorm is ook het perspectief origineel: geschreven vanuit een toekomstperspectief, wachtend op manifestatie. Het leest makkelijk. Je hoeft je niet in te spannen om de teksten te begrijpen, wat dan ook juist de bedoeling is. Je kunt de teksten rustig op je laten afkomen en zien wat je (al) herkent.

Dit boekje bevat veel Waarheid. Het laat de lezer zelf verkennen waar deze allemaal uit bestaat. Het vormt een ogenschijnlijk bonte verzameling wijsheden, die echter na lezing op een bijzonder manier een eenheid vormen, dat mooi aansluit bij de ondertitel en overliggende boodschap dat alles één is (zie verbeelding hierboven).

De huidige mens, geplaagd door negatieve berichten en een soms ogenschijnlijk donkere toekomst, doet er verstandig aan in plaats van het journaal te kijken, dit boekje er regelmatig open te slaan. Als je al verder bent in jouw spirituele zoektocht zul je veel fijne bevestiging vinden. Als je nog niet zover bent, zul ongetwijfeld gaan hopen dat dit alles toch eens waar zou mogen worden, en verder willen zoeken.

Uit dat journaal en open dat boek!

Beeldbrein, november 2022

Angst gaat waar liefde komt [Fear goes when love comes]

#angst #liefde #hart #digitalekunst #kunst #popart #spirituelekunst #creatief #mentalegezondheid #mentalhealth #thinking #popart #popartgallery #art #artistic #artwork #artist #myart #psychologie #spirituelekunst #illustration #instadraw #love #artoftheday #digitalart #drawingoftheday #spiritueel #beeldbrein